Mainos
Mainos

Sinnemäki ja Soini sanaharkassa: Pyöriikö terästeollisuus ilman ydinvoimaa?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kritisoi vihreiden energiapolitiikkaa pelkäksi vastustamiseksi MTV3:n vaalitentissä.

- Te tunnutte vastustavan kaikkea (energiantuotantoa), Soini päivitteli vihreiden puheenjohtajalle Anni Sinnemäelle.

Soinin mukaan ydinvoiman on oltava osa energiapalettia, koska "terästeollisuus ei tuulivoimalla pyöri".

- Kyllä se itseasiassa tuulivoimalla pystyy pyörimään, Sinnemäki vastasi ja korosti, että uusiutuvan energian tukeminen on kotimaisen energian suosimista.

Vastapari totesikin moneen kertaan, että he ovat kaikesta mahdollisesta eri mieltä.

Kaikilta puoluejohtajilta kysyttiin, pitävätkö he ydinvoimaluvan myöntämistä ensi vaalikaudella mahdollisena. Soini, RKP:n Stefan Wallin ja kokoomuksen Jyrki Katainen olivat puolesta, muut vastaan.

Lisää ydinvoimaa ei Kataisen mukaan tarvita. Jos Fortum haluaa uusia vanhentuvan lupansa, se voidaan Kataisen mukaan sallia.

Sinnemäki joutui jälleen vastaamaan siihen, kuinka vihreät voivat nyt vastustaa ydinvoimaa kynnyskysymyksenään. Puolue on istunut ydinvoimalupia myöntäneessä hallituksessa.

- Me ollaan hävitty tää asia (hallituksessa). Joskus politiikassa vaan käy niin, Sinnemäki sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot