Mainos
Mainos

Sinnemäki myisi valtion omaisuutta ratahankkeiden rahoittamiseksi

Vihreät olisivat valmiita myymään valtion ei-strategista omaisuutta liikenneinvestointien rahoittamiseksi.

Vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan teknisillä rahoitusjärjestelyillä ei saada riittävää lisärahoitusta liikenneinvestointeihin, kun samaan aikaan on korjattava julkisen talouden kestävyysvaje. Kestävyysvaje mittaa sitä, kuinka paljon julkiset menot ylittävät tulot.

Työministerin mielestä suurin investointitarve on raiteissa. Vihreät haluaa raideliikenteelle 2,6 miljardia euroa lisärahaa vuosina 2012-2020.

- Rahaa tarvitaan maakuntien kannalta keskeisiin perusradanpidon parannuksiin, tasoristeysten poistamisiin, ohituspaikkoihin, kaksoisraiteisiin, joukkoliikenteen tukiin ja junaliikenteen ostoihin.Uusista hankkeista keskeisimpiä ovat Tampereen ja Turun seutujen lähiraideliikenne ja Pisara-rata, Sinnemäki listaa kannanotossaan.

Sinnemäen mielestä uusien väyläinvestointien rahoituksesta vähintään 70 prosenttia on suunnattava raide- ja joukkoliikenteen sekä kävelyn ja pyöräilyn hankkeisiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot