Mainos
Mainos

Siperian paukkupakkaset saattavat sittenkin väistää Etelä-Suomen – meteorologi: "Ennusteen ei tarvitse paljoa muuttua"

Tällä viikolla on nähty ennusteita pakkasen kiristymisestä etelässäkin jopa kolmeenkymmeneen pakkasasteeseen, kun Siperiasta saapuu ensi viikolla hyvin kylmää ilmaa. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että kylmin ilmamassa ohittaa Etelä-Suomen täpärästi ja suuntaa Baltiaan, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen.

– Ei ihan niin kylmältä näytä kuin aiemmissa ennusteissa, Lahtinen sanoo.

Ennuste saattaa kuitenkin vielä muuttua ensi viikon lähestyessä. Siperian kylmän ilmamassan osuminen Suomeen on kuitenkin pienestä kiinni. Nyt kylmin ilma näyttäisi osuvan Viroon ja muuhun Baltiaan.

– Ennusteen ei paljoa tarvitse muuttua, niin sitten se onkin Etelä-Suomessa, Lahtinen sanoo.

Tämän hetken ennuste näyttää, että alkuviikolla Etelä-Suomessa ollaan noin kymmenessä pakkasasteessa. Sama tilanne on myös pitkälti muualla Suomessa. Selkeä sää voi kuitenkin kylmentää ilmaa 5–10:llä asteella, kuten tällä viikolla on tapahtunut.

– Selkeä sää aiheuttaa hyvinkin kireitä pakkasia.

Lumisateita satunnaisesti

Lahtinen kertoo, että lisää lunta saadaan tänään Itä-Lapista leviävistä lumisateista. Paikalliset lumisateet leviävät vähitellen Länsi-Suomeen, jossa sateita odotetaan huomenna. Perjantaiksi sadealue liikkuu Etelä-Suomen ylle.

– Uudellamaalla saattaa tulla perjantaina yli viisikin senttiä lunta, Lahtinen arvioi.

Viikonloppu on Lahtisen mukaan poutainen ja silloin kireät pakkaset jatkuvat. Maanantaista eteenpäin Siperian ilmamassan suunta määrää lämpötilan.

Ensi viikolla Suomessa liikkuu joitakin sadealueita, mutta niiden sijainneista on vielä liian aikaista sanoa tietoja.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme