Mainos
Mainos

Sipilä: Brexitistä on otettava opiksi – ”EU:ssa paljon parannettavaa”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo, että EU on osannut olla itsekriittinen Britannian kesäkuisen äänestystuloksen jälkeen.

EU:n on otettava brexitistä opiksi. Näin uskoo pääministeri Juha Sipilä.

– EU:ssa on käyty läpi Britannian eropäätökseen johtaneita syitä. Tästä pitää oppia jotain. Kansalaisten epäoikeudenmukaisuuden tunne on aina aito ja sitä pitää kunnioittaa, Sipilä sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Sipilän mukaan EU:ssa on myös paljon parannettavaa. Esimerkiksi asioista viestiminen ja tiedottaminen tulisi tehdä paremmin, jotta unionissa ei keskityttäisi vain syntyneiden ongelmien ratkomiseen niiden ehkäisyn sijaan.

Sipilän mukaan EU:n tulisi myös muuttaa toimintansa painopistettä pienistä asioista suuriin.

– EU:n on oltava suuri suurissa asioissa ja pieni pienissä. Tähän ollaankin jo kiinnitetty huomiota: sääntelyä tehdään vähemmän ja paremmin.

– Tässä menetimme hyvän kumppanin, sillä Britannia tuki tätä kehitystä keskittyä suuriin asioihin ja unohtaa pienien nippelien säätäminen.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme