Mainos
Mainos

Sipilä ei sulata Kekkosvertausta: "Kyllä tämäkin sukupolvi osaa"

Oppositio ilmaisi tänään huolensa kansallisomaisuuden puolesta, kun hallitus esitteli muutokset valtion omistajapolitiikkaan. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei sulata vasemmistoliiton esittämää kritiikkiä, että hän veisi sen mitä presidentti Urho Kekkonen aikanaan toi.

Pääministeri Juha Sipilä tyrmää ajatuksen siitä, että valtionyhtiöiden aika olisi ohi.

– Tuota väitettä on vaikea sulattaa, että vain (Urho) Kekkonen osasi laittaa alkuun jotain uutta. Päinvastoin, kyllä tämäkin sukupolvi osaa laittaa uutta aluilleen. Tämä on yksi kehitysyhtiön tehtävistä, Sipilä sanoi Seitsemän uutisissa.

Valtion uuden kehitysyhtiön tavoitteena on vauhdittaa valtion omistamien yhtiöiden kasvua. Esimerkiksi uudesta kehityksestä Sipilä mainitsee terveydenhuollon ICT-järjestelmät ja sen tekniset alustat ja sisältämän tiedon.

– Se voisi olla uusi valtionyhtiö, joka mahdollistaa ympärilleen uuden yksityisen yritystoiminnan syntymisen.

"Pörssiyhtiölläkin voi olla velvoitteita"

Sipilä painotti, että valtionyhtiöiden omistusrajojen laskeminen ei tarkoita yhtiöiden myymistä.

– Esimerkiksi Postin osalta yksi vaihtoehto on se, että posti löytää kumppanin, josta tulee toinen omistaja. Tämä on relevantti vaihtoehto pörssiin listautumisen rinnalla.

Postin listautuessa pörssiin lehtien ja kirjeiden jakaminen kannattamattomilla syrjäseuduilla taattaisiin Sipilän mukaan velvoitteilla.

– Yhtiöillä voi myös olla velvoitteita lupakäytännön vastineeksi, vaikka kyseessä olisi pörssiyhtiö.

Pääministeri Sipilä naljaili leikkisästi eduskunnassa omistuspolitiikkaa kommentoineelle Antti Rinteelle (sd.):

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme