Mainos
Mainos

Sipilä: Hallituksella ei paineita maahanmuuttolainsäädännön muuttamiseen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksella ei ole erityisiä paineita maahanmuuttoon liittyvän lainsäädännön muuttamiseen.

Lainsäädäntöä käydään hallituksessa läpi ”hyvässä yhteistoiminnassa”, Sipilä sanoi tavatessaan mediaa maanantaina Turussa.

Odotusaika päätöksestä lyhyemmäksi 

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan aika, jonka kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet odottavat oikeuden päätöstä, pitäisi saada lyhyemmäksi.

– Tämä on niitä asioita, jotka ovat olleet tiedossa ja joihin on panostuksia tehtykin, mutta ovatko ne riittäviä, näitä nyt sitten käydään läpi, Sipilä sanoi toimittajille suurlähettiläskokouksessa pitämänsä puheen jälkeen.

Hänen mukaansa budjettiriihi on luonnollinen paikka tehdä seuraavia taloudellisia päätöksiä.

– Turvapaikkahakemusten käsittelyyn on lisätty resursseja jo aiemmin ja samoin oikeuskäsittelyyn, mutta onko vielä vahvistettava sitä, se on budjettiriihen päätösten paikka, Sipilä sanoi.

Tiedustelulainsäädäntö uudistettava nopeasti

Perussuomalaisista eronneen uuden vaihtoehdon Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv.) ehti aiemmin maanantaina vaatia Suomeen terrorismilainsäädäntöä.

Sipilä sen sijaan haluaa vauhdittaa tiedustelulainsäädännön uudistamista. Hän toivoo lain käsittelyä ja läpimenoa nopeutetussa järjestyksessä.

Sipilä vieraili Turussa maanantaina muistamassa perjantaina tapahtuneen puukotuksen uhreja. Sipilä tapasi kaupungin johtoa, viranomaisia ja kansalaisjärjestöjen edustajia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme