Mainos
Mainos

Sipilä: Hallitukselta kompromissiehdotus paikallisen sopimisen tulkinnoista

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus on tehnyt kompromissiesityksen paikalliseen sopimiseen liittyvistä tulkinnoista.

Sipilä ei avannut kompromissiesityksen sisältöä. Viime viikkoina on käyty kovaa sanasotaa luottamusmieskysymyksestä paikallisessa sopimisessa. Työmarkkinajärjestöt käsittelevät hallituksen kompromissiesitystä tänään kello 14 alkavassa paikallisesta sopimisesta neuvottelevassa työryhmässä, jota vetää työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Pekka Timonen.

Neuvottelulähteistä palkansaajapuolelta kommentoidaan STT:lle, että kompromissiesitys näyttää hyvältä.

– Mennään eteenpäin sen mukaan, mitä kilpailukykysopimuksessa on linjattu eli samat oikeudet ja velvollisuudet myös yleissitovaan kenttään, neuvottelulähde kuvaa.

Tekeillä on iso muutos, jonka myötä myös järjestäytymättömät yritykset pystyvät käyttämään työehtosopimusten mahdollistamia joustoja sopimalla niistä paikallisesti. Silloin kun työehtosopimus sitä edellyttää, työnantajan neuvotteluosapuolena olisi luottamusmies.

– Paljon on sellaisia määräyksiä, missä ei tarvita luottamusmiestä neuvottelukumppaniksi, lähde kertoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme