Mainos
Mainos

Hallitukselta talouspaketti eduskunnalle syyskuussa - "kaikki suomalaiset ovat valmiita tähän"

Pääministeri Juha Sipilä kertoo hallituksen antavan eduskunnalle tiedonannon talouden ja kilpailukyvyn uudistustuspaketista, joka sisältää hallitusohjelmassa olevat työelämän muutokset ja nyt tavoiteltavat uudet toimenpiteet.

Hallitus hakee paketilleen parlamenttaarista hyväksyntää syyskuun loppuun mennessä. Hallituksen tavoitteena on,  että tarvittavat lakiuudistukset olisivat valmiita ensi vuoden kesäkuuhun mennessä.

- On erittäin haastavaa löytää hallituksen toimilla ja keinoilla viiden prosentin edestä näitä keinoja, mutta siihen työhön päätimme nyt yhdessä lähteä, Sipilä kommentoi tavoitetta.

- Me uskomme, että kaikki suomalaiset ovat nyt valmiita tähän. Meillä on muutama viikko aikaa pistää pöytään ne ehdotukset, joilla Suomi saadaan uudelleen nousuun.

- Ne eivät ole leikkauskeinoja, vaan ne ovat keinoja, joilla saamme työn kysyntää ja työn tarjontaa lisättyä tässä maassa ja sitä kautta talouskasvua, Stubb puolestaan kommentoi.

- Ihmiset odottaa, että kun yhteiskuntasopimus kaatui, niin ei saada jäädä tuleen makaamaan vaan hallituksen pitää tehdä esitykset, Soini jatkoi.

Devalvointia käytettäisiin - nyt uusi tilanne

Pääministeri kertoi tiedotustilaisuudessa, että oman valuutan olosuhteissa harkittaisiin nyt varmasti vakavasti devalvaatiota.

- Nyt kun sitä keinoa yhteisvaluutussa ei ole, niin pitää hakea muita keinoja. Tämä on suomalaisessa yhteiskunnassa nyt uusi tilanne. Tähän sopeutumisesta tässä on nyt kysymys.

Sipilän mukaan on itsestään selvää, että kunkin lain käsittelyssä kuullaan kaikkia mahdolliset osapuolet. Osapuolilla Sipilä viittasi työmarkkinajärjestöihin. 

- Kaikki hyvät keinot otetaan myöskin vastaan, Sipilä lupaili. 

Sipilä kertoi yhteiskuntasopimuksen kariutumisen olleen hyvin suuri takaisku niin järjestelmälle kuin hänelle henkilökohtaisestikin.

- Uskoin lujasti siihen, että pystymme sopimaan. Jatketaan niin hyvässä keskusteluhengessä kuin pystytään. Emme ole katkoneet suhteita yhtään mihinkään, Sipilä kommentoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme