Mainos
Mainos

Sipilä: Hallituksen ei kannata ryhtyä perheitä neuvomaan

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä arvostelee hallituksen päätöstä jakaa kotihoidon tuki pakolla molempien vanhempien kesken.

Sipilän mukaan perheet osaavat itse päättää asiasta.

– Mielestäni hallituksen ei kannata ryhtyä perheitä neuvomaan. Tämä meidän on kyllä vaikea hyväksyä, myönsi keskustajohtaja MTV3:n Uutisissa.

Sen sijaan tukea Sipilältä saa hallituksen päätös, jonka mukaan jatkossa työttömällä olisi oikeus ansaita 400 euroa kuussa ilman työttömyysturvan menetystä.

– Tätä olemme itsekin ehdottaneet. Päätös tulee helpottamaan byrokratiaa sekä työllistymistä, kiittelee Sipilä.

Kunta-uudistus on hiertänyt keskustaa jo pitkään. Nyt hallitus esittää 12 kaupunkiseudulle pakkoliitosmahdollisuutta, joista yksi osuu Sipilään kotikuntaan, Kempeleeseen. Kempele on yksi niistä seitsemästä kunnasta, jonka kanssa Oulu aloittaa liitosselvityksen.

Sipilän mukaan neuvotteluja on hyvä käydä, mutta hän korostaa, etteivät ongelmat ratkea pakkoliitoksilla.

– Enemmänkin meidän pitäisi nyt keskittyä siihen, miten sote-palvelut järjestetään. Siellä meillä on saatavissa suuriakin säästöjä eli sairaanhoitopiirien päälle ryhdytään rakentamaan koko terveydenhuoltoa ja hoidettaisiin niitä maakunnallisesti, kuten olemme esittäneet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot