Mainos
Mainos

Sipilä hallituksen ilmapiiristä: Julkinen paine vain lisää yhtenäisyyttä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi hallituksen ilmapiiriä toteamalla, että julkinen paine vain lisää hallituksen yhtenäisyyttä.

Hänen mukaansa hallituksen strategiaistunnossa käytiin hyvähenkinen keskustelu ja hallitus valmistautuu huolella huhtikuun puoliväliriiheen.

– Halusin, että pidämme pidemmän päivän sen takia, että helpot keinot alkaa olla käytetty ja meidän pitää puristaa boksin ulkopuolelta ajattelua, mistä löydetään uusia keinoja työllisyysasteen nostamiseksi, Sipilä sanoi.  

Sipilän mukaan nyt haetaan keinoja, joilla olisi todellista vaikuttavuutta.

– Näitä siellä nyt metsästetään. Pieniä keinoja meillä kyllä löytyy, ja se lista on pitkä.

Sipilän mukaan iso kuva tulee hyvin selväksi ennen kuntavaaleja.

– Esimerkiksi on kerrottu, että neljän miljardin leikkauskori on nyt valmis. Keskityimme nyt työllisyyttä edistäviin toimiin, ja uudistusten korissa meillä on vielä työtä jäljellä, Sipilä sanoi.

Hän toivoi, että rakenteellisia uudistuksia löydetään. 

Sipilän mukaan lopulliset päätökset tehdään vasta puoliväliriihessä kuntavaalien jälkeen. Hänen mukaansa hallituksella on silloin tarvittavat numerot käytettävissään.  

Sipilän mukaan tänään käytiin läpi selvityksiä ja väliraportteja liittyen yritysverotukseen, yritystukiin ja kannustinloukkuihin. Hallituksen poikkeuksellinen kaksipäiväinen strategiaistunto päättyi tänään.

Liikenneverkkotyöryhmästä tietoa pian?

Viime päivinä on käyty rapsakkaa keskustelua parlamentaarisesta liikenneverkkotyöryhmästä.   

– Mennään todennäköisesti parlamentaarisessa valmistelussa siinä nyt eteenpäin. Oppositiolta on saatu vastauksia, ja liikenne- ja viestintäministeri tiedottaa sitten, kun asia on selvä, Sipilä sanoi.  
Hän arvioi, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) pääsee kertomaan asiasta tällä viikolla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme