Mainos
Mainos

Sipilä: Hallitus on valmis pelastamaan Malmin lentokentän

Hallitus on valmis pelastamaan Helsingin Malmin lentokentän, lupasi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) eduskunnalle.

Sipilän mukaan tämä on kiinni siitä, suostuuko Helsingin kaupunki siihen, että esimerkiksi maavaihdon kautta löytyy korvaava alue asuntojen rakentamiseen.  

Pääministeri kertoi hallituksen myös jo ehdottaneen Helsingin kaupungille vapaaehtoista kaupan purkua.  

Kumpikaan ehdotus ei ole Helsingin kaupungille Sipilän mukaan sopinut. Hänen mukaansa asia on pitkälti kiinni uusista Helsingin kaupunginvaltuutetuista.  

Sipilän mielestä Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen vuonna 2014 tekemä päätös oli virhe, jota tämä hallitus on yrittänyt paikata. Kataisen hallitus päätti, että valtio luopuu Malmin lentokentästä ja siirtää toimintonsa sieltä pois.  

Eduskunta käsittelee parhaillaan Lex Malmi -kansalaisaloitetta, jonka tavoite on säilyttää lentokenttä ilmailukäytössä. Lähetekeskusteluun osallistuvat kansanedustajat ovat olleet harvinaisen yksimielisiä siitä, että lentokenttä pitää säilyttää. 

SDP:n Eero Heinäluoma luonnehtikin keskustelua kuntavaalikeskusteluksi. Heinäluoma penäsi hallitukselta vastauksia siihen, palauttaako valtio toimintoja Malmin lentokentälle.  
Helsingin kaupunki suunnittelee kaavoittavansa ja rakentavansa Malmin kentän alueelle vuosina 2020-2040 reilut 13 000 asuntoa 25 000 asukkaalle. Lentokenttäalueen esirakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2019.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme