Mainos
Mainos

Sipilä HS:ssä: EU voi olla vahva vain yhtenäisenä – liian nopea laajentuminen vei luottamuksen

Suomi esittää EU:lle realistista keskitien linjaa, ei perussopimusten avaamista, ei uusia hyppyjä integraatiossa eikä unionin toimivallan purkamista.

Näin linjasi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Suomen kantaa EU:n tulevaisuudesta Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla perjantaina.  

EU:n komissio julkaisi keskiviikkona viisi erilaista skenaariota, joiden pohjalta se toivoo jäsenmaiden keskustelevan EU:n suunnasta.  

Sipilän mukaan monet esitetyistä muutoksista vaatisivat perussopimusten avaamista. Se tarkoittaisi vuosien neuvotteluprosessia, jonka tuloksista ei ole varmuutta. Sellaiseen unionilla ei ole pääministerin mielestä varaa.  

Jäsenvaltioiden näkemykset EU:n tulevaisuuden suunnasta vaihtelevat. Sipilän mielestä EU voi olla vahva vain yhtenäisenä.  

Kolumnissaan Sipilä totesi, että EU:n luottamusta kansalaisten keskuudessa on kenties syönyt unionin liian nopea laajentuminen, jolloin kaikki kansalaiset eivät ehtineet tuntemaan uudistunutta unionia omakseen. 

– Tämä on nähtävissä luottamuksen rapautumisena ja turhautumisena unionin toimintakykyyn, kirjoittaa Sipilä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme