Mainos
Mainos

Sipilä: Koviin veronkevennyksiin ei ole varaa ja yritysjohtajat tarvitaan mukaan Suomi-talkoisiin

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi budjetin kiemuroita MTV Uutisille keskustan perinteisellä kesäpyöräilyllä Salossa. Se onko myöhemmin luvassa veronkevennyksiä, nähdään Sipilän mukaan vasta budjettiriihessä.

– Keskustan näkemys on se näkemys, mikä yhdessä sovitaan kahden viikon päähän, mutta ei meillä ainakaan mihinkään koviin veronkevennyksiin ole varaa, että velkaantumistavoitteisiin päästään, Juha Sipilä kommentoi.

Mikäli keventämisvaraa on, kevennykset kohdistuvat Sipilän mukaan todennäköisesti pieni- ja keskituloisiin.

– Mutta muistutan siitä, että edelleenkin budjetti on alijäämäinen ja meidän tavoitteena on velkaantumisen taittaminen tällä vaalikaudella ja kokonaan velaksi elämisen lopettaminen julkisessa taloudessa vuonna 2021.

Yritysjohtajat mukaan Suomi-talkoisiin

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon lisäeläkkeestä syntynyttä kohua Sipilä on jo aiemmin kommentoinut valtion omistajapolitiikan linjausten vastaiseksi. Pitäisikö lisäeläke perua?

– Minusta tämä pitäisi korjata jatkossa sillä tavalla, että kaikissa valtion yhtiöissä tehtäisiin palkitsemislinjaukset yhtiökokouksissa, jolloin se olisi läpinäkyvä päätös ja omistajan ääni tulee ohjetta paremmin kuulluksi.

Entä haittaako lisäeläke syksyn tulevia palkkaneuvotteluita?

– Sanotaan näin, että kun palkansaajat ovat olleet Suomi-talkoissa kiky-muodossa, niin kyllä yritysjohtajien pitäisi myöskin pystyä näyttämään esimerkkiä siinä ja näin ei ole nyt tapahtunut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme