Mainos
Mainos

Sipilä linjasi Suomen kannan Kreikka-neuvotteluihin: Suomi ei maksa enempää

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) linjasi lyhyessä tiedotustilaisuudessa Suomen kannan tänään käytävissä Kreikka-neuvotteluissa.

Sipilän mukaan Suomelta ei lisää rahaa Kreikan kriisiin enää heru.

– Suomi voi hyväksyä vain sellaiset toimet, jotka eivät lisää Suomen valtion kokonaisvastuuta.

Lisäksi Sipilän mukaan kriisin ratkaisun edellytyksenä on Kreikan uskottava sitoutuminen uudistukseen.

– Rahoituksen käyttöön on sovittava ehdollisuus, jonka toteutumista valvotaan. Se on selvää, että Kreikan täytyy sitoutua sellaisiin toimiin, että velanhoitokykyä alkaa syntyä. Vasta sen jälkeen voidaan keskustella rahoituksesta.

Sipilä matkustaa tänään Brysseliin, missä Euromaiden johtajat kokoontuvat keskustelemaan Kreikan tilanteesta. Myös euroalueen valtiovarainministerit kokoontuvat puimaan Kreikkaa.

"Pallo on Kreikalla"

Sipilä painotti useasti, että Kreikan kansanäänestyksen jälkeen rahoitusneuvottelut aloitetaan puhtaalta pöydältä. Kreikka tekee tänään ensimmäisen siirron, mutta vielä Kreikan esitystä neuvotteluihin ei tiedetä.

– Mielenkiinnolla odotan, mitä Kreikka esittää tänä iltana. Ennakkotietoja ei vielä ole.

– Kansanäänestyksen tulos tulkitaan vastustuksena edellisen ohjelman ehtoja kohtaan. Sen tulosta kunnioitetaan, se on selvä. Pallo on nyt Kreikalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme