Mainos
Mainos

Sipilä MTV:llä: Kyllä tämä oli hallituksen happotesti

Pääministeri Juha Sipilä sanoo MTV:n Kymmenen Uutisten haastattelussa, että viikonlopun sote-vääntö ja harvinainen hallituskriisi olivat hallituksen happotesti.

Sote-kiista uhkasi viikonloppuna kaataa koko hallituksen. Kiista kulminoitui keskustan ja kokoomuksen kädenväännöksi. Pääministerin mukaan välit ovat kuitenkin hyvät.

– Se on tietenkin selvää, että kun näin laajaa kokonaisuutta pohditaan ja julkisuudessa liikkui näiden päivien aikana runsaasti väärää tietoa, niin tottakai siinä varmasti haavojakin tuli, pääministeri sanoo.

– Oikeastaan yhtään oikeata tietoa ei ollut tässä liikkeellä siitä, mitä ollaan päättämässä. Minun tehtäväni pääministerinä on sitten tottakai sitten näitä haavoja parantaa, sikäli kun niitä on tullut.

Kriisin aikana pääministeri uhkasi mm. hajottaa hallituksen. Kysymykseen omasta johtamistavastaan hän sanoi, että hajottamispäätös tehtiin kaikkien neuvotteluosapuolten kesken, koska neuvottelutulokseen ei päästy.

– Se oli hyvä päätös, koska se lopulta sitten johti ratkaisuun. Joskus päätösten eteen täytyy luoda riittävä paine. Tiesin etukäteen, että tämä tulee olemaan tämän hallituskauden vaikein poliittinen päätös, koska hallitusneuvotteluissa ei riittävän selkeää linjausta kyetty tekemään. Nyt se on tehty ja katson valoisasti tulevaisuuteen.

– Kipeitä asioita on vielä edessä, mutta tämä oli hallituksen happotesti.

Sipilältä kysyttiin, onko vaaraa, että kohta on käsillä seuraava hallituskriisi soten yksityiskohtien vuoksi? Pääministerin mukaan viikonlopun neuvottelut olivat sen verran perusteelliset, että nyt tiedetään, mihin suuntaan ollaan menossa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme