Mainos
Mainos

Sipilä näpäyttää liikenneuudistusta kritisoineita hallituskumppaneita: "Tämä käytiin läpi kaikkien kesken"

Kannatuksen puutteeseen kaatunut liikenne- ja viestintäministeriön liikenneverkkoselvitys sai osakseen kritiikkiä myös hallituksen sisältä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toteaa MTV:lle, että luonnoksen lähettämisestä kuulemiskierrokselle sovittiin yhteisymmärryksessä hallituspuolueiden kesken.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti maanantaina, että uuden liikenneverkkoyhtiön valmistelusta luovutaan, koska yhtiömuotoinen toimintamalli ei saanut kannatusta. 

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) esitteli liikenneverkkoselvityksen viime torstaina. Siinä ehdotettiin muun muassa autoverosta luopumista ja siirtymistä tienkäyttömaksuihin. Tuon jälkeen hallituspuolueet ennättivät kiistellä lähes kaikkeen selvitykseen liittyvästä.

Sipilän mukaan luonnos liikenneverkkoselvityksestä lähetettiin kuulemiskierrokselle yhteisymmärryksessä hallituspuolueiden kesken.

– Tämä käytiin läpi kaikkien hallituspuolueiden kesken. Valtiovarainministeri kuittasi, että se voidaan laittaa kuulemiskierrokselle. Tämä kuittaus tuli kaikilta hallituspuolueilta.

Sipilä kertoo antavansa asiassa täyden tukensa ministeri Bernerille. 

– Tässä on ollut valtiovarainministeriön virkamies mukana tässä ryhmässä ja tämä on sovittu kehysriihessä viime vuoden huhtikuussa, että liikenne- ja viestintäministeriö tekee tällaisen selvityksen. 

– Prosessin mukaan viestintäministeri on toiminut. Se on selvä asia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme