Mainos
Mainos

Sipilä: Nokialta harmittavia uutisia

Nokian yt-neuvottelut on harmittava uutinen, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi. Hänen mukaansa merkittävät työpaikkojen vähentämiset ovat Nokian muutosprosessin viimeisiä häntiä.

Sipilä toivoo, että arviolta 1 300 työpaikan vähentäminen Suomesta jäisi Nokian viimeiseksi huonoksi uutiseksi, jonka jälkeen olisi jälleen kasvun aika. Nokian maailmanlaajuiset henkilöstövähennykset johtuvat Alcatel-Lucentin ostosta.

Sipilän mukaan Nokian ilmoituksessa on myös hyvä uutinen, että Suomen paikkakunnat säilyvät keskeisessä roolissa Nokian strategiassa.

Pääkonttoritoiminnot keskitetään Espooseen. Nokia tekee verkkoihin liittyvää tutkimusta ja kehitystä kaikissa kolmessa toimipaikassaan Suomessa.

– Monilla paikkakunnilla on tehty hyviä toimia sen eteen, että syntyy uusia työllistäviä yrityksiä, Sipilä viittaa Nokian aiempiin irtisanomisiin.

Sipilä kertoo keskustelleensa eilen Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme