Mainos
Mainos

Sipilä: Nyt on päästävä saneeraamisen vaiheesta kehittämisen vaiheeseen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä hallituksen on nyt pohdittava, miten Suomen talouden hoidossa päästään saneeraamisvaiheesta kehittämisen vaiheeseen.

Suuriin veronkevennyksiin ei ole Sipilän mukaan varaa ja uudistuksille on etsittävä sopivaa tahtia. Vaarana on hänen mielestään, että nyt ei tehdä mitään tai toisaalta se, että tehdään liiankin nopeasti.

– Meidän pitää löytää parhaan nousunopeuden kulma, jolla päästään turvalliseen nousuun, Sipilä sanoi.

Sipilä kehui eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Savonlinnassa taloustilanteen kohenemista hallituksen tähänastisilla toimilla. Talouskasvu on pirteämpää kuin vielä vuosi sitten arvioitiin, ja työllisyysluvut ovat kohentuneet.

– Jos hallitusneuvotteluiden alla joku olisi tuonut minulle nämä tulokset, mitkä on kahden vuoden jälkeen, sitä olisi ollut vaikea uskoa, että näin nopeasti toimet ovat lähteneet vaikuttamaan.

Pääministeri ei lähtenyt avaamaan tarkemmin ensi viikolla pidettävän budjettiriihen mahdollisia veroratkaisuja vaan totesi, että niitä pohtii hallituksen sisällä erillinen ryhmä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme