Mainos
Mainos

Sipilä odottaa eduskunnan päätöksen rauhoittavan irtisanomiskiistan: "Toivon, että päästäisiin normaaliin päiväjärjestykseen"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti tänään, että eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta ensi viikon keskiviikkona.

Katso videolta koko keskustelu Sipilän vierailusta Kymmenen Uutisissa!

Sipilän mukaan asiasta päätettiin keskustan eduskuntaryhmässä yksimielisesti.

– Tässä ei ammuta eduskuntaryhmien rivejä suoraksi, vaan nyt halutaan käydä kunnollinen keskustelu siitä, mikä on työllistämisen suuri linja, ja onko hallituksella eduskunnan tuki pienemmille ja suuremmille toimille, sanoo Sipilä.

Pääministerin mukaan on poikkeuksellista, että poliittisella lakolla vastustetaan yksittäistä työllistämistointa.

– Hallituksen keinovalikomassa on käydä eduskunnasta kysymässä linjausta tähän kysymykseen. Kun eduskunta on vastauksensa antanut, hallituksen ja pääministerin tehtävänä on mahdollisimman nopeasti rauhoittaa tilanne ja saada mahdollisimman vähän sivullisia kärsimään tilanteesta.

Lisäkompromisseja ei luvassa

Sipilän mukaan ay-liikkeiden puolella ei ole ollut halukkuutta lisäkompromisseihin. Pääministerin mielestä hallituksen esityksiä vastaan saa protestoida, mutta hän toivoo eduskunnan päätöstä kunnioitettavan.

– Silloin kun eduskunta linjaa asioita, toivon, että tilanne rauhoittuisi, ja keskiviikon jälkeen päästäisiin normaaliin päiväjärjestykseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme