Mainos
Mainos

Sipilä parjatuista päivähoitomaksujen korotuksista: Kohtalo selviää budjettiriihessä

Pääministeri Juha Sipilä ei suostu spekuloimaan päivähoitomaksuihin kaavailtujen korotusten mahdollista perumista. Sipilä sanoo MTV Uutisille, että asian kohtalo selviää budjettiriihessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi maanantaina, että alentamisen suunta on järkevämpi päivähoitomaksuissa.

Sipilä ei kommentoi, mikä on keskustan kanta.

– Edustan hallituksen kantaa ja hallituksen kanta on hallitusohjelmaan kirjattu kanta niin kauan, kunnes ilmoitetaan sen muuttumisesta, hän sanoo MTV Uutisille.

Sipilä huomauttaa, että hallitusohjelmaan kirjattujen toimien muuttaminen vaatii, että hallituspuolueet ovat niistä yksimielisiä.

– Selviää sitten budjettiriihikeskustelussa, mikä on tämän asian kohtalo.

Sipilä huomauttaa, että päivähoitomaksujen korotukset kuuluvat 4 miljardin euron kokonaisuuteen ja siellä kuntien päätettävinä oleviin asioihin.

– Kunnat ovat pyytäneet meiltä normien helpotusta siihen, että voisivat paremmin tasapainottaa talouttaan ja tämä on ollut yksi keino siellä listalla. Tähän palataan budjettiriihessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme