Mainos
Mainos

Sipilä pettyneille yrittäjille: Mitään villiä markkinaa ei olla haluamassa

Hallitus tapasi aamulla työmarkkinajärjestöjen edustajia pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi toimittajille tapaamisen jälkeen, että hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen laskelmat työmarkkinapaketin talousvaikutuksista eroavat hieman.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt keskustelivat myös paikallisen sopimisen yksityiskohdista. Suomen Yrittäjät pettyi syvästi neuvottelutulokseen, koska sen mielestä paikallista sopimista ei edistetty riittävästi. 

Pääministeri Sipilä arveli, että yksittäisillä yrittäjillä on paikallisesta sopimisesta sellainen käsitys, jota hallituskaan ei ole valmis viemään eteenpäin.

– Ei me mitään villiä markkinaa olla täällä haluamassakaan, sanoi Sipilä.

Hallitus keskusteli aamulla työmarkkinajärjestöjen kanssa aamulla myös siitä, voidaanko ehdolliset miljardin euron veronkevennykset toteuttaa.

Sipilän mukaan neuvottelutulos on veronkevennyksiin vajaa, mutta työmarkkinajärjestöjen kilpailukykypaketti on korvaamassa hallituksen vastaavan paketin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot