Mainos
Mainos

Sipilä rajoittaisi koulushoppailua

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä rajoittaisi niin sanottua koulushoppailua eli muun kuin lähikoulun valintaa. Sipilä kertoi asiasta tänään Educa-messuilla Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n tentissä.

Sipilän mukaan tasa-arvon vuoksi on tärkeää suosia lähikouluja.

–Meidän suomalaisten vahvuus on perinteisesti ollut se, että me kaikki olemme samassa koulussa, samassa luokassa, emmekä tee erillistä eliitin koulua tai eliitin luokkaa, Sipilä sanoo.

SDP:n Antti Rinne olisi myös valmis harkitsemaan koulushoppailun rajoittamista. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki olisi jopa valmis kieltämään koulushoppailun.

Kokoomus puolestaan ei halua rajoittaa koulun valintaa.

–En usko, että tämä on sellainen asia, joka ratkeaa rajoittamalla. Kokoomus kannattaa vapaata hakeutumisoikeutta. Mutta meidän pitää puuttua tähän oireeseen, eli jos vanhemmat kokevat, että se lähikoulu ei ole maailman paras koulu, niin siihen pitää puuttua, sanoo kokoomuksen varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme