Mainos
Mainos

Sipilä röykytti säästöjen vastustajia: ”Minulle se on vastenmielinen ajatus”

Pääministeri Juha Sipilä arvosteli suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa hallituksen kaavailemien säästöjen vastustajia.

Sipilän mukaan velaksi elämisen jatkaminen tarkoittaisi käpertymistä vaihtoehdottomuuden tilaan.

– Osa meistä vastustaa säästöjä, osa työelämän uudistamista kilpailukyvyn parantamiseksi ja osa julkisen talouden reformeja. Vastustamalla näitä hyväksyy samalla myös vastuuttoman velaksi elämisen jatkamisen ja ongelmien siirtämisen seuraavien sukupolvien ratkaistavaksi. Minulle se on vastenmielinen ajatus, Sipilä puhui.

Sipilä sanoi myös, että samaan aikaan, kun monen vaikeuksissa olleen Euroopan maan mittarit ovat jo vihreällä, Suomi painaa punaisella.

– Taloudellinen suorituskykymme vaikuttaa myös EU-politiikkamme uskottavuuteen. Toisilta ei pidä vaatia sellaista, mihin ei itsekään pysty. 

Sipilä otti kantaa myös Kreikan tilanteeseen ja yhteiskuntasopimuksen kaatumiseen. Koko Sipilän puheen voit yllä olevasta videosta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme