Mainos
Mainos

Sipilä: Sote-ratkaisu on ota tai jätä -tyyppinen kompromissi

Hallituksen eduskuntaryhmien parasta aikaa käsittelemä sote-ratkaisu on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan "ota tai jätä -tyyppinen kompromissi". Sipilä kertoo viestittäneensä keskustan eduskuntaryhmälle, että huonoa mallia ei kannata hyväksyä, vaan että uudistuksesta kannattaa nyt käydä hyvä keskustelu.

Hänen mukaansa valinnanvapausmallin hyväksymisestä ei tule keskustalle läpihuutojuttua.

Sipilän mukaan muutoksista voidaan silti yhä keskustella, jos niitä eduskuntaryhmissä vaaditaan.

– Kompromissi on tämmöinen ota tai jätä -tyyppinen. Niin kauan sitä on neuvoteltu, Sipilä sanoi Brysselissä ennen EU-huippukokousta.

STT:n kysyessä, mitä "ota tai jätä" tässä tapauksessa tarkoittaa, Sipilä vastaa:

– Täytyy nyt katsoa minkä tyyppistä palautetta sieltä tulee, että onko se korjattavissa, jos tulee joku asia, jonka joku ryhmä jättää hyväksymättä. Sitten tietenkin yhdessä katsotaan, onko se sellainen asia, jossa voidaan joustaa vai ei.

Keskusta ja kokoomus ovat olleet eri linjoilla siitä, kuinka suuri rooli yksityisille yrityksille annetaan palveluiden tuottamisessa.

– Kieltämättä se meidän näkökulma on ollut nyt viime päivinä julkisen puolustamisessa, Sipilä kertoi.

Vaatimuksisissa julkisen ja yksityisen puolen kilpailuneutraliteetista unohdetaan hänen mukaansa usein, että julkisella sektorilla on kustannuksia, joita yrityksillä ei ole.

– Kilpailuneutraliteetti täytyy katsoa tasapainoisesti molemmilta puolilta, jotta myöskin meidän hyvä julkinen järjestelmä pystyy vastaamaan uuteen tilanteeseen, jossa kilpaillaan asiakkaista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme