Mainos
Mainos

Sipilä: Sote-uudistus ei heikennä yksityisten asemaa

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä patistaa saattamaan sote-uudistuksen päätökseen tällä vaalikaudella. Uudistusta tekevät tällä hetkellä hallitus- ja oppositiopuolueet yhdessä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on syyttänyt kokoomusta sote-uudistuksen jarruttamisesta. Kokoomus on ollut huolissaan yksityisten palveluntuottajien roolista tulevaisuudessa.

Sipilä kommentoi asiaa toimittajille keskustan työllisyystapahtumassa.

– Kyllä se (sote-uudistus) nyt junnaa vähän alkuasetelmissa. Nyt pitäisi päästä moodiin, että miten tästä yhdessä tehdään hyvä, ja korjataan siinä olevat puutteet. Siinä lakiluonnoksessa on varmasti vielä parannettavaakin, mutta missään tapauksessa se ei huononna yksityisten asemaa, sanoo Sipilä.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne vakuuttaa, että sote-uudistus valmistuu tällä vaalikaudella tavoitteiden mukaisesti.

– Musta tästä on turha keskittyä riitelemään vaan yritetään viedä asia sovussa eteenpäin niin kuin puolueiden puheenjohtajien ja viime kesänä työryhmässä on sovittu, sanoi Rinne.

Sote-uudistus pitäisi tuoda eduskunnan päätettäväksi ennen vuodenvaihdetta, jotta se ehtisi valmiiksi tällä vaalikaudella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme