Mainos
Mainos

Sipilä: Suomessa tarvitaan päätös eläkeiän nostosta

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mielestä Suomessa tarvitaan päätöstä eläkeiän nostosta muun muassa siksi, että pelkkä päätös pyyhkäisisi Suomen kestävyysvajeesta miljardeja.

Sipilä haluaa, että eläkeiän noston yhteydessä olisi vahvat näkymät myös uusien työpaikkojen synnystä.

Sipilä sanoo, että yksityiselle sektorille olisi vuosikymmenen kuluessa saatava 200 000 uutta työpaikkaa. Niiden luomiseksi keskusta esittää kasvurahastoa, jossa olisi pesämuna valtion pörssiomistuksista sekä työeläkerahaa ja yksityisten sijoittajien rahaa.

-Meidän on turha haahuilla uutta Nokiaa, mutta jos me saamme aikaan tuhat pk-yritystä sille sektorille, jotka yhteensä ovat se uusi Nokia, se on realistinen tavoite.

Sipilä epäilee hallituksen joutuvan tarkistamaan helmikuun puolivälissä hallitusohjelman tavoitteita, mikä on hänestä valitettava epäonnistuminen.

Hallitusohjelmassa luvattiin kääntää valtion velan osuus bruttokansantuotteesta laskuun vaalikauden loppuun mennessä. Jos se ei onnistu tai valtiontalouden alijäämä jää yli 1 prosenttiin bkt:stä, tehdään lisää sopeutustoimia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme