Mainos
Mainos

Sipilä: Talouskasvu ylittää odotukset – eriarvoistumisen uhka on todellinen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo uudenvuodentervehdyksessään, että hän on perustamassa työryhmää eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseksi.

Puheenjohtajaksi on lupautunut professori Juho Saari, joka on Sipilän mukaan julkisuudessa perustellusti kiinnittänyt huomiota tähän vakavaan asiaan.

– Kaikilla suomalaisilla ei mene hyvin. Yhteiskunnallisen eriarvoistumisen uhka on todellinen, ja hallitus ottaa sen vakavasti. Pidän erittäin tärkeänä, että Suomea kuntoon laitettaessa pidämme kaikki suomalaiset mukana, Sipilä sanoo.

Hänen mukaansa lisää rahaa ei valitettavasti ole. Ratkaisuja on sen vuoksi haettava ensisijaisesti isojen asioiden kautta. Hallitus on sitoutunut siihen, että sote- ja maakuntauudistus viedään vihdoin maaliin. Lääkäriin pääsy, hoito ja hoiva on turvattava tasa-arvoisesti koko maassa, ja etenkin perusterveydenhuolto on laitettava kuntoon.

– Sitä tarvitsevat nimenomaan yhteiskuntamme heikompiosaiset.

Sipilän mukaan yhteisenä tavoitteena on oltava, että kaikki suomalaiset kokevat palvelut ja etuudet turvallisiksi ja luotettaviksi.

– Etenkin lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on omissa arvoissani korkealla. Hallitus uudistaa heidän palvelujaan. Tarvitsemme kuitenkin laajaa yhteistyötä siinä, että voimme aidosti ehkäistä ongelmia kodeissa ennalta ja auttaa perheitä ajoissa ennen tilanteiden kärjistymistä, Sipilä kertoo.

Talouskasvu ylittää kaikki ennusteet 

Sipilä iloitsee, että Suomen talouskasvu ylittää tänä vuonna kaikki ennusteet. Suomen suunta on hänen mukaansa näiltä osin muuttunut. 

– Maamme talous supistui käytännössä koko edellisen vaalikauden ja työttömyys lisääntyi. Nyt olemme vihdoin tilanteessa, jossa talous kasvaa, yhä useampi työtön on saanut työpaikan ja ihmisten luottamus ja usko tulevaisuuteen vahvistuu, Sipilä arvioi.

Hän painottaa, että hallitus tekee kaikkensa, että myönteistä talouskehitystä voimistetaan kaikin tavoin.

– Etenkin yhteiskuntamme nuoret ja pitkäaikaistyöttömät ansaitsevat valoisamman näkymän tulevaisuuteen.  

Maailman tapahtumat huolettavat

Sipilä kertoo ymmärtävänsä hyvin, että moni suomalainen on huolissaan maailman tapahtumista. Hän viittaa joulua edeltäneisiin silmittömiin väkivallantekoihin Ankarassa ja Berliinissä. 

Sipilän mukaan hallitukselle on tärkeintä huolehtia Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta kaikissa oloissa. Hänen mukaansa nyt jos koskaan Suomen on viisasta noudattaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa pitkäaikaista, yhdessä sovittua ja suomalaisten enemmistön tukemaa linjaa. 

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot