Mainos
Mainos

Sipilä Twitterissä: Tasa-arvo on hallitukselle itsestäänselvyys

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on Twitterissä ottanut kantaa keskusteluun leikkausten vaikutuksesta tasa-arvoon. Sipilän mukaan tasa-arvon edistäminen on hallitukselle itsestäänselvyys.

Hallituksen tasa-arvotavoitteista on käyty vilkkaasti keskustelua sen jälkeen kun yli 80 tieteentekijää vetosi hallitukseen sukupuolivaikutusten arvioimiseksi. Suomalaisista professoreista, yliopistonrehtori ja tutkimuspäälliköistä koostuva joukko vaatii hallitusta varmistamaan, etteivät suunnitellut toimet heikennä naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. 

Sipilä vastasi arvosteluun eilen Brysselissä toteamalla, että ensin tehdään uudistus ja sitten arvioidaan suunnitelman vaikuttavuutta.  

Tänään tviitissään Sipilä muistuttaa hallitusohjelman kirjauksesta, jonka mukaan hallitus perustaa lainsäädännön vaikutusta arvioivan elimen. Asia on mainittu hallitusohjelmassa otsikon "Sujuvoitetaan säädöksiä" alla.  

Hallitusohjelmassa linjattiin myös muun muassa, että hallitus arvioi päätöstensä lapsi- ja perhevaikutuksia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme