Mainos
Mainos

Sipilä tylynä Kataisen hallitukselle: Todistukseen kuutonen

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei lämpene porvarihallitukselle, vaikka Helsingin Sanomien tuoreessa mielipidemittauksessa kokoomus ja keskusta ovat kannatuksessa lähes tasoissa. Sipilä kiistää kaikki arvailut siitä, että kulisseissa puuhattaisiin jo porvarihallitusta.

- Mitään neuvotteluja ei ole käyty, eikä tulla käymään. Jos joku niitä käy, hänellä ei ole minun valtuutustani.

Sipilä muistutti, että keskustan puoluevaltuutettujen keskuudessa suosituin hallitusvaihtoehto on ollut punamulta eli keskustan ja SDP:n pohjalle tehtävä hallitus. 

Keskustan nokkamies odottaa ensi viikon minihallitusneuvotteluja ristiriitaisin tunnelmin. 

- Uuden pääministerin pitää pystyä vastaamaan kysymykseen, että tälläkö Suomen suunta kääntyy. Jos hän pystyy vastaamaan siihen kyllä, sitten mennään eteenpäin. Jos ei, sitten pitää tehdä johtopäätöksiä. 

Johtopäätöksillä Sipila tarkoittaa ennenaikaisia vaaleja. 

- Silloin pitää miettiä sitä, että onko parempi järjestää vaalit aikaisemmin, jos ei pystytä tekemään sellaista ohjelmaa, jolla Suomen suunta kääntyy. 

Sipilällä ei ole suosikkia kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Jyrki Kataisen hallitukselle Sipilä antaa kouluarvosanaksi vain kuutosen. Katainen pitää jäähyväispuheensa kokoomuksen puoluekokouksessa Lahdessa tänään illalla. 

- Yhtään talouspoliittista saavutusta tai tavoitetta ei ole saavutettu. Kyllä se kovin heikoksi jää se arvosana. 

Keskusta aloitti puoluekokouksensa tänään Turussa. Huomenna lauantaina Sipilä kukitetaan uudelle kaksivuotiskaudelle ilman vastaehdokasta. Varapuheenjohtajista ja puoluesihteeristä kokousväki joutuu  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme