Mainos
Mainos

Sipilä vetoaa Turun tapahtumiin tiedustelulainsäädännön edistämiseksi: "Oikeus elämään yksityisyyden suojaa korkeampi perusoikeus"

Pääministeri Juha Sipilä toteaa, että turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjät on tunnistettava entistä aiemmin. Suomeen tulevien tulo aidosti hädänalaisista olosuhteista on hänen mukaansa varmistettava.

Hän toteaa terroriteoilla yritettävän järkyttää yhteiskuntaa. Hän vetoaakin yhtenäisyyteen ja kaikkien yhteistyötä näiden yritysten tyhjäksi tekemiseksi.

Hän myös vetoaa tiedustelulainsäädännön nopeutetun käsittelyn puolesta.

– Tiedustelulainsäädännön eteneminen pitäisi Turun tapahtumien jälkeen olla perustuslain näkökulmasta selvä. Oikeus elämään on yksityisyyden suojaa korkeampi perusoikeus, STT lainaa Sipilää.

Hän ilmoittaakin toivovansa kaikkien eduskuntapuolueiden yhtyvän ponnisteluihin uuden tiedustelulainsäädännön voimaan saattamiseksi.

Suomi auttaa jatkossakin, taustat varmistettava

Pääministeri alleviivasi, että Suomi auttaa jatkossakin hädänalaisia ihmisiä maan omasta taloudellisesti vaikeasta tilanteesta huolimatta.

– Otamme vastaan turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Mutta samaan aikaan meidän on tehtävä kaikki mahdollinen sen varmistamiseksi, että Suomeen tulevat ovat aidosti hädänalaisista olosuhteista. Ja jos näin ei ole, meillä pitää olla nopeat keinot väärin perustein Suomeen tulleiden maasta poistamiseen. Järjestelmän väärinkäyttäjät meidän on kyettävä tunnistamaan aikaisemmin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme