Mainos
Mainos

Sipilä VR:n jättineuvotteluista: Heijastavat talouden yleiskuvaa

VR:n irtisanomiset heijastavat talouden yleistä kuvaa, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Sipilän mukaan kaukoliikenteen kilpailu on koventunut ja VR:n on pystyttävä vastaamaan tähän kilpailuun.

– Nämä ovat VR:n historian suurimmat irtisanomiset ja ne koskettavat monia perheitä. Tämä on erittäin ikävä tilanne, Sipilä sanoi tiedotustilaisuudessaan Helsingissä.

Sipilän mukaan VR on joutunut uusien haasteiden eteen, kun esimerkiksi Turusta Helsinkiin pääsee kuudella eurolla. Koventuneen kilpailun seurauksena junat kulkevat Sipilän mukaan nykyisin "aika tyhjinä".

– VR:llä on aikomus pudottaa merkittävästi lippujen hintoja. Kun kilpailuun vastataan hintakilpailulla, silloin kustannustehokkuutta täytyy saada aikaiseksi, Sipilä summasi.

Neuvottelut ostoliikenteen leikkauksista ovat Sipilän mukaan kesken, eikä hän halunnut kommentoida niitä. Ammattiliitot vetosivat heti tuoreeltaan Sipilään ja muihin asianomaisiin ministereihin, jotta ostoliikenteen leikkausten vaikutuksia Suomen liikennejärjestelmään voitaisiin vielä arvioida uudelleen.

– Nämä ovat auki olevia kysymyksiä enkä lähde niitä kommentoimaan, Sipilä sanoi.

Sipilä kiisti arviot, että valtio-omisteisen VR:n leikkaukset olisi tehty valtion osinkotuloja ajatellen.

– Valtion osingot VR:stä ovat olleet hyvin minimaalisia. Siitä tässä ei ole kysymys, Sipilä sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme