Mainos
Mainos

Sipilä yhteiskuntasopimuksen vesittämisestä: Jos mennään puoleen, tavoitteetkin menevät puoleen

Huomenta Suomessa vieraillut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoo, ettei parhaillaan käynnissä olevissa yhteiskuntasopimusneuvotteluissa vesitettäisi päätöksiä. Pääministeri toivoo kunnianhimoisia ratkaisuja.

– Totinen yritys on alla. Toivomukseni on, ettei vesitetä päätöksiä, että tehdään kunnianhimoinen päätös, koska kilpailukykypaketissa jokainen prosenttiyksikkö vastaa suurin piirtein 10 000 työpaikkaa. Työttömiä ei näissä pöydissä ole. Hallituksen pitää olla se, joka puolustaa työtöntä ja sitä että työllisyys kasvaisi, Sipilä sanoo.

Paljon on puhuttu 5 prosentin tuottavuusloikasta. Pääministerin mielestä luvun alitus tarkoittaa myös tavoitteiden alittumista.

– Jos mennään puoleen, niin tavoitteet menee puoleen. Sitten pitää keksiä uusia keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Tästähän tässä on yksinkertaisesti kysymys. Toivon , että osapuolet pääsevät mahdollisimman kunnianhimoiseen ratkaisuun.

– Ei tässä karkkia enää ole tarjolla, eikä koko aikana ole ollut. Vetoan osapuoliin, että nyt ollaan isänmaan edun ja työttömän asialla, että saadaan työllisyyttä kääntymään. Tämä on hyvin keskeinen osa työttömyyskehityksen taittumista, Sipilä linjaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme