Mainos
Mainos

Sipilä Ylen toimittajaeroista: Pidän edelleen kiinni oikeudestani

Pääministeri Juha Sipilän mielestä kohulla ei ole vaikutusta Suomen maineeseen.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi lyhyesti Ylen toimittajaeroihin
johtanutta tilannetta torstaina Brysselissä. Sipilä vastasi EU-huippukokouksen ovella STT:n toimittajan esittämään kysymykseen asiasta. Sipilän mukaan hänellä ei ole itse eroasiasta mitään tietoa, mutta hän pitää edelleen kiinni oikeudestaan oikaista virheellisiä tietoja.

– Minulla ei ole näistä mitään tietoa, en ole käynyt mitään
keskustelua. Ainoa vaatimukseni on ollut että saan oikaista virheelliset tiedot. Minulla ei ole siitä muuta sanottavaa, kuin että
siitä oikeudesta pidän edelleen kiinni, Sipilä sanoi.

Toimittajan kysymykseen siitä, vaikuttaako kohu Suomen maineeseen
ulkomailla, Sipilä vastasi kielteisesti.

– Ei se vaikuta Suomen maineeseen ulkomailla. En ole törmännyt
kertaakaan siihen, Sipilä totesi lyhyesti ja poistui Pohjoismaiden ja
Baltian yhteistapaamiseen.

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen irtisanoutui keskiviikkona tehtävästään. Hän kertoi Twitterissä eroamisensa syyksi näkemyserot sananvapaudesta päätoimittajan kanssa.

Myös toimittaja Salla Vuorikoski irtisanoutui samana päivänä vedoten etenkin ongelmiin Ylen riippumattomuudessa. Hän kertoi asiasta Facebookissa. Vuorikoski on toimittaja, jolle pääministeri Sipilä lähetti useita viestejä liittyen sidonnaisuusuutisointiin, mistä nousi kohu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme