Mainos
Mainos

Sipilän poika avautuu kohusta Suomenmaassa: Toimittajat tavoitelleet todella aggressiivisesti

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) poika, Mikko Sipilä, 33, kertoo Suomenmaassa, että toimittajat on viime päivinä kyselleet lakkaamatta hänen yritystensä perään.

Kempeleessä asuva Mikko Sipilä omistaa enemmistön Miiler Group Oy:stä. Yrityksessä on kolme eri liiketoimintakokonaisuutta: tilitoimisto Rätinki, jossa Sipilä on itse päivätöissä, sähkökomponenttien tukkukauppa OuKota Oy ja sähkö- ja automaatiosuunnitteluyritys Oukotek Oy.

Viime päivien kohu oululaisen Chempoliksen ja Intia-matkan ympärillä on vaikuttanut myös Mikko Sipilän työntekoon.

– Minua on yritetty tavoitella todella aggressiivisesti puheluilla, tekstiviesteillä ja sähköposteilla. Tuntuu käsittämättömältä, että joudun käyttämään aikaani tällaisten uteluiden torppaamiseen. Yrittäjällä olisi kädet täynnä oikeitakin töitä, Mikko Sipilä sanoo Suomenmaassa.

Yrittäjä kokee, että toimittajat ovat ylittäneet rajan etenkin siinä, että puheluita soitellaan myös hänen työntekijöilleen.

Mikko Sipilä toivoo Suomenmaan haastattelussa, että yhteydenotot rauhoittuvat nyt, kun pääministerin lasten omistukset on kokonaisuudessaan kerrottu.

– Eräskin toimittaja on kokenut, että hänen sananvapautensa on kyseenalaistettu, kun pääministeri on lähettänyt hänelle parikymmentä sähköpostia. Minulle on muun muassa tänään yhden tunnin aikana tullut 20 puhelua, lukuisia sähköposteja ja tekstiviestejä toimittajilta, jotka kyselevät kaiken maailman osakasluetteloiden perään – ja tässä pitäisi pyörittää yrityksiä vuoden kiireisimpään aikaan.

Pääministerin lapset omistavat sijoitusyhtiö Fortel Investin, joka puolestaan omistaa 5,25 prosenttia Chempoliksesta. Yhtiö oli mukana Sipilän Intiaan suuntautuneella vienninedistämismatkalla viime vuonna. Matkan lopulla yhtiö ilmoitti rakentavansa 110 miljoonan euron arvoisen biojalostamon Intiaan. Sipilä korostaa, että hänellä ei ole ollut mitään osaa Chempolis-kaupasta.

Sipilän lähipiirin yritysyhteydet ovat jo toistamiseen julkisuudessa. Viimeksi esiin nousi Sipilän sukulaisten konepajayhtiön Katera Steelin yhteys kaivosyhtiö Terrafameen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot