Mainos
Mainos

Sipoo esitteli kasvusuunnitelmiaan

Sipoon kunta vakuuttaa, että sen talous kestää kaavaillun nopean väestönkasvun ja suunnitellut investoinnit yhdyskuntarakentamiseen. Valtuusto pyrkii osoittamaan, että Sipoo pystyy kasvattamaan asukasmääräänsä ilman Helsingin apua.

Sipoon kunta on esitellyt kunnanjohtaja Markku Luoman johdolla VTT:ltä tilattua selvitystä, joka tukee kunnanhallituksen esitystä asukasmäärän kaksinkertaistamisesta 40 000:een vuoteen 2025 mennessä.

VTT:n laskelmien mukaan kaavoituksen ja tonttimaan myynnin tuomat tulot ovat suuremmat kuin infrastruktuurin ja palveluverkon rakentamisesta syntyvät menot.

Pääkaupunkiseudun tarpeisiin aiotaan kaavoittaa asuntoja

Kunnanhallitus on esittänyt valtuustolle, että kunta vastaisi pääkaupunkiseudun tarpeisiin ostamalla maata ja kaavoittamalla sitä asuntotuotantoon. Etenkin Helsingin omistamat maat soveltuisivat esityksen mukaan yhdyskuntarakentamiseen.

Väkiluvun kaksinkertaistamisen ehtona olisi raideyhteyksien luominen Sipooseen valtion ja koko pääkaupunkiseudun yhteistyönä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Christel Liljeström (r.) korosti valtuustolle illalla, ettei Sipoosta pidä tehdä uutta nukkumalähiötä Helsingille. Yleiskaavaan esitetään muun muassa kuutta työpaikka-aluetta.

Varsinainen yleiskaavaehdotus on hänen mukaansa tarkoitus tuoda valtuuston päätettäväksi ensi vuoden syksyllä.

Helsinki halunnut alueita Sipoosta

Helsinki on hamunnut Sipoosta yli 5000 hehtaaria maata ja yli 2000 hehtaaria vesialueita. Helsinki perustelee kuntajakomuutosta muun muassa kaupungin laajentumispaineilla.

- Jos Helsingin suunnitelmat toteutuvat, verotulot vähenevät Sipoossa radikaalisti ja asukkaita menetetään vähintään 3500, harmitteli Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen heinäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme