Mainos
Mainos

Sipoo pyrkii kasvamaan ilman Helsingin apua

Sipoon kunnanvaltuusto on päättänyt yrittää kasvua omin avuin. Käsittelyyn tulevat muun muassa raideratkaisut joukkoliikenteen ratkaisemiseksi ja Helsingin ehdottama kuntajaon muutos. Helsinki on hamunnut Sipoosta tuhansia hehtaareja maa- ja vesialueita.

Sipoon kunnanvaltuusto on päättänyt hylätä hallituksen esityksen yleiskaavan pikaisesta laatimisesta ja Helsingin omistamien maa-alueiden pakkolunastuksesta. Hylkäykseen päädyttiin yksimielisesti lähes nelituntiseksi venyneen kokouksen jälkeen.

Jatkovalmistelussa käsitellään Sipoon liittymistä Uudenmaan liittoon sekä kunnan asukasmäärän reipasta kasvattamista lähivuosina. Niin ikään käsittelyyn otetaan muun muassa raideratkaisut joukkoliikenteen turvaamiseksi ja Helsingin ehdottama kuntajaon muutos.

Valtuusto pyrkii osoittamaan, että Sipoo pystyy kasvattamaan asukasmääräänsä ilman Helsingin apua.

Helsingin haaveissa on saada Sipoosta yli 5000 hehtaaria maata ja yli 2000 hehtaaria vesialueita. Sipoon alueiden lisäksi Helsingin kaupunginvaltuusto esittää valtioneuvostolle Vantaan Västerkullan kiilan liittämistä Helsinkiin. Helsinki perustelee kuntajakomuutosta muun muassa kaupungin laajentumispaineilla.

- Jos Helsingin suunnitelmat toteutuvat, verotulot vähenevät Sipoossa radikaalisti ja asukkaita menetetään vähintään 3500, harmittelee valtuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot