Mainos
Mainos

Sipoo pyrkii kasvamaan ilman Helsingin apua

Sipoon kunnanvaltuusto on päättänyt yrittää kasvua omin avuin. Käsittelyyn tulevat muun muassa raideratkaisut joukkoliikenteen ratkaisemiseksi ja Helsingin ehdottama kuntajaon muutos. Helsinki on hamunnut Sipoosta tuhansia hehtaareja maa- ja vesialueita.

Sipoon kunnanvaltuusto on päättänyt hylätä hallituksen esityksen yleiskaavan pikaisesta laatimisesta ja Helsingin omistamien maa-alueiden pakkolunastuksesta. Hylkäykseen päädyttiin yksimielisesti lähes nelituntiseksi venyneen kokouksen jälkeen.

Jatkovalmistelussa käsitellään Sipoon liittymistä Uudenmaan liittoon sekä kunnan asukasmäärän reipasta kasvattamista lähivuosina. Niin ikään käsittelyyn otetaan muun muassa raideratkaisut joukkoliikenteen turvaamiseksi ja Helsingin ehdottama kuntajaon muutos.

Valtuusto pyrkii osoittamaan, että Sipoo pystyy kasvattamaan asukasmääräänsä ilman Helsingin apua.

Helsingin haaveissa on saada Sipoosta yli 5000 hehtaaria maata ja yli 2000 hehtaaria vesialueita. Sipoon alueiden lisäksi Helsingin kaupunginvaltuusto esittää valtioneuvostolle Vantaan Västerkullan kiilan liittämistä Helsinkiin. Helsinki perustelee kuntajakomuutosta muun muassa kaupungin laajentumispaineilla.

- Jos Helsingin suunnitelmat toteutuvat, verotulot vähenevät Sipoossa radikaalisti ja asukkaita menetetään vähintään 3500, harmittelee valtuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme