Mainos
Mainos

Sipoo sai vain murto-osan liitosalueen hintalapusta

Helsinki on voittanut kiistan Sipoosta liitetystä maa-alueesta maksettavista korvauksista.

Helsingin hallinto-oikeus on päättänyt, että Helsingin on maksettava liitosalueesta Sipoolle 7,9 miljoonaa euroa.

Korvaussumma jää merkittävästi Sipoon vaatimuksista. Sipoon kunnan kanta on, että kohtuullinen korvaus kunnan kiinteistöistä, irtaimistosta, kunnallistekniikasta, maapohjasta ja verotulojen menetyksestä olisi ollut noin 95 miljoonaa euroa. Sipoon kunta onkin ilmoittanut tuoreeltaan, että se vie vie korvausasian korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

Noin 30 neliökilometriä Sipoon alueesta siirtyi osaksi Helsinkiä viime vuoden alussa.

Sipoon kunta ja Helsingin kaupunki kävivät syksyllä 2008 neuvotteluja korvauksista, joita Helsinki maksaisi Sipoolle. Neuvottelut päättyivät tuloksettomina ja korvauskysymys siirtyi Helsingin hallinto-oikeuden ratkaistavaksi hallintoriita-asiana.

Helsingin kaupungin kantana on ollut, että korvaus voi olla enintään 7,9 miljoonaa euroa. Samaan lopputulokseen päätyi myös Helsingin hallinto-oikeus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot