Mainos
Mainos

Sipoo valittaa myös Helsingin tuoreimmasta alueliitospäätöksestä

Sipoo valittaa Helsingin kaupunginvaltuuston marraskuussa tekemästä päätöksestä alueiden liittämiseksi Helsinkiin, koska se pitää valtuuston päätöstä lainvastaisena ja virheellisenä.

Kiistely Sipoon kunnan osaliitoksesta Helsinkiin saa jatkoa, kun Sipoon kunnanhallitus jätti tänään Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen.

Sipoo valittaa Helsingin kaupunginvaltuuston marraskuussa tekemästä päätöksestä alueiden liittämiseksi Helsinkiin, koska se pitää valtuuston päätöstä lainvastaisena ja virheellisenä. Helsinki uudisti tuolloin kesällä tekemänsä esityksen noin 50 neliökilometrin alueen siirtämiseksi Sipoosta Helsinkiin.

Helsingin hallinto-oikeus päätti joulukuussa jättää tutkimatta Sipoon kunnan ja yksittäisten sipoolaisten valitukset Helsingin kaupunginvaltuuston toiminnasta. Oikeuden mukaan Sipoolla ja sipoolaisilla ei ollut valitusoikeutta.

Sipoon kunnanjohtaja Markku Luoma pitää mahdollisena, että Helsingin hallinto-oikeus jättää tälläkin kertaa valituksen tutkimatta.

- Saattaa käydä niin. Jos Helsingin hallinto-oikeuden päätös muuttuisi jatkovalitusten osalta, niin ilman valitustamme Helsingin kaupunginvaltuuston päätös jäisi voimaan. Meillä ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa, Luoma totesi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot