Mainos
Mainos

Siru tallentaa nuorten autokyydit

Liikenneturvallisuusvirasto kehittää yhdessä VTT:n kanssa palvelua, jonka avulla vanhemmat voisivat etänä seurata lastensa liikkeitä näiden autoillessa.

Tiedot auton olinpaikasta ja käytetyistä nopeuksista tallentuvat GPS-teknologiaa hyödyntävälle sirulle, jota paraikaa testataan kolmessakymmenessä autossa Pohjois-Savossa ja eteläisessä Suomessa.

- Tässä halutaan korostaa vastuullista kulkemista. Kokeilu pohjautuu vapaaehtoisuuteen, ja ajatuksena on kehittää palvelu auttamaan vanhempia, jotka haluavat tietää omien kullannuppujensa liikkeistä, liikenneturvallisuusviraston tutkimusjohtaja Sami Mynttinen kertoo.

- Vastikään kortin saaneilla pojilla on muihin ryhmiin suurin riski joutua vaaratilanteeseen liikenteessä, Mynttinen taustoittaa.

Vuoden loppuun asti kestävässä kokeilussa seurataan uusien kuljettajien ajokäyttäytymistä. Käyttäytymistä verrataan kokeneempien kuskien ajamiseen. Seurannan pohjalta rakennetaan monipuolinen palautejärjestelmä.

- Laite on näkymättömissä kuljettajalta. Samalla autolla voi ajaa useampikin kuski, ja kokeilussa uudet kuljettajat käyttävät erilaista avainta kuin kokeneet kuskit, VTT:n erikoistutkija Harri Peltola kertoo.

Peltolan mukaan kokeilu on vielä niin alussa, ettei tuloksia voi tulkita. Tulokset saadaan kunnolla tietoon vasta ensi vuoden puolella.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot