Mainos
Mainos

Sisäinen turvallisuus kiinnosti heti ensimmäisellä kyselytunnilla

Ensimmäinen kyselytunti remontoidussa eduskuntatalossa alkoi keskustelulla Turun iskusta ja sisäisestä turvallisuudesta.

Ensimmäisen kysymyksen esitti SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen, joka tiedusteli pääministeri Juha Sipilältä (kesk.), mitä hallitus aikoo tehdä, jotta ihmisten turvallisuuden tunne paranee, ja mitä kaikkien pitäisi yhdessä tehdä.

Sipilä vastasi, että ensi vuoden budjettiin on tehty 110 miljoonan euron satsaus sekä sisäiseen että ulkoiseen turvallisuuteen.

– Meidän yhdessä pitää pitää ilmapiiri sellaisena, ettei se ruoki vihapuhetta, Sipilä sanoi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari painotti puolueensa tuomitsevan islamistien vihapuheen. Sipilä huomautti hänelle, että puoluejohtajat sopivat eilen palaverissaan kaiken vihapuheen tuomitsemisesta.

Perussuomalaisia kiinnosti myös, miten hallitus aikoo huolehtia siitä, että keskuudessamme kulkevat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet eivät muodosta uhkaa.

– Terrorismia ja turvapaikanhakijoita ei pidä käsitellä synonyymeina, vaikka valitettavasti Turun tapauksessa nämä kaksi asiaa yhdistyivät, sanoi sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Risikon mukaan kielteisen päätöksen saaneista henkilöistä tehdään uhka-arviot ja jos uhkavaara on, edessä on säilöönotto.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme