Mainos
Mainos

Sisäisen turvallisuuden ohjelma tuottanut tulosta

Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.

Suomen sisäisen turvallisuuden ohjelma on tuottanut joitain tuloksia. Seurantaraportin mukaan yhä suurempi osa suomalaisista voi paremmin, mutta ongelmat kasaantuvat harvoille entistä vaikeampina. Raportin mukaan viranomaisten suurimpia haasteita ovat lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy.

Väkivaltarikollisuuden määrä on pysynyt ennallaan. Poliisin tietoon tulee nykyisin entistä useampi perhe- ja lähisuhdeväkivaltatapaus, mikä on aiemmin ollut huomattavaa piilorikollisuutta.

Alkoholin käytön lisääntyminen näkyy raportin mukaan liki kaikkialla sisäisen turvallisuuden heikentymisenä: tapaturmien ja huostaanottojen määrät ovat kasvaneet, kotihälytyksiä on tullut lisää. Viime vuosi oli esimerkiksi palokuolemien ennätysvuosi.

Viranomaiset ovat myös päässeet puuttumaan huumausaine- ja talousrikollisuuteen aiempaa paremmin.

Vuonna 2004 aloitetun sisäisen turvallisuuden ohjelman tavoite on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa vuoteen 2015 mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme