Mainos
Mainos

Sisäkorvaimplantteja asennuskieltoon

Lääkelaitos on kieltänyt joidenkin sisäkorvaimplanttien asennuksen toistaiseksi. Jo asennettuja ja toimivia sisäkorvaimplantteja voi käyttää turvallisesti, eikä niitä tarvitse poistaa ennenaikaisesti.

Päätös koskee MED-EL:n valmistamia sisäkorvaimplantteja Combi 40+ ja Pulsar ci100. Lääkelaitoksen mukaan näiden laitteiden käyttöönottoon on liittynyt huomattavasti enemmän vakavia vaaratilanteita kuin muiden vastaavien tuotteiden. Ongelmia on esiintynyt yleensä hyvin pian leikkauksen jälkeen esimerkiksi kytkettäessä laitetta ensimmäistä kertaa päälle.

Lääkelaitokselle on ilmoitettu neljässä vuodessa 16 uusintaleikkaukseen johtanutta vaaratilannetta. Viat eivät ole aiheuttaneet potilaille esimerkiksi sähköiskuvaaraa, mutta potilasturvallisuus on vaarantunut lisääntyneiden leikkausriskien vuoksi.

Käyttökielto ei koske saman valmistajan Sonata ti100 -sisäkorvaimplantteja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot