Mainos
Mainos

Sisäministeri Kai Mykkänen luottaa yhä poliisiin – "Aarnio on yksittäistapaus 7200 poliisimiehestä"

Sisäministeriö päätti tänään pidättää Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion virantoimituksesta. Häntä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on sitä mieltä, että kansalasiten luottamus poliisin on ongelmista huolimatta yhä korkealla.

Aapion syyte liittyy Helsingin huumepoliisin tietolähdetoimintaan vuosina 2012-13. Syyttäjän mukaan Aapio ei valvonut asianmukaisesta Jari Aarnion johtaman huumepoliisin toimintaa.

Sisäministeri Kai Mykkänen sanoo, että on tärkeää, että korkeinta poliisijohtoa voidaan asettaa syytteeseen, jos siihen on aihetta.

– Sisäministerin ensimmäinen tehtävä on huolehtia siitä, että pääkaupungin poliisin toimintakyky ja luottamus säilyvät kaikissa tilanteissa. Ei saa syntyä epäilystäkään siitä, että viranhoito vaikuttaisi oikeusprosessiin tai oikeusprosessi viranhoitoon.

"Aapio voi jatkaa, jos hänet todetaan syyttömäksi"

Mykkänen sanoo, että Aapio voi jatkaa Helsingin poliisipäällikkönä, jos hänet todetaan syyttömäksi.

– Tuomioistuin päättää Suomessa syyllisyydestä tai syyttömyydestä ja siihen on minusta voitava luottaa. Tietenkin edessä on pitkä prosessi.

Mykkänen on sitä mieltä, että useat korkeiden viranhaltijoiden oikeusprosessit viime aikoina eivät kerro poliisista kokonaisuutena tai ole horjuttaneet suomalaisten luottamusta poliisia kohtaan.

– Poliisin osalta syytteet perustuvat Jari Aarnion toimintaan. Aarnion tapaus on huolestuttava, mutta se on yksittäistapaus 7200 poliisimiehestä. Tuhannet poliisit tekevät tänäkin päivänä maailman luotetuimman poliisin työtä ja siihen ei onneksi kansalaisten luottamus ole mennyt. Tärkeää on, että myös korjaamme järjestelmiä, jotta Aarnio-tapauksen kaltaista ei pääse uudelleen tapahtumaan. Minusta on hyvä merkki, että tämä pystytään käsittelemään normaalisti avoimessa oikeusprosessissa.

Syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta on nostettu myös entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme