Mainos
Mainos

Sisäministeri Orpo terrorismi-iskuista: Suomessa riskit pienempiä

Ranskan ja Tunisian terrori-iskut eivät aiheuta suojelupoliisin mukaan välitöntä uhkaa Suomelle. Tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti.

– Tilanne rajavalvonnassa ja muutenkin turvallisuusviranomaisten piirissä on suhteellisen normaali, sanoo sisäministeri Petteri Orpo.

Suojelupoliisi teki viime vuonna tilannearvion kansainvälisen terrorismin uhista Suomessa. Siinä todettiin, että islamilaisten iskujen uhka on Suomessakin jonkin verran kohonnut.

– Toistaiseksi meidän arvioimme on, että Suomessa riskit turvallisuudelle ovat paljon pienempiä kuin monissa muissa maissa, kuten esimerkiksi Ranska, joka on nyt ollut näiden iskujen yksi pääkohteista.

Myös kasvaviin pakolaisvirtoihin liittyy pelkoja turvallisuusuhasta.

– Näiden muuttovirtojen mukana ei ole liikkunut esimerkiksi terroristeiksi luokiteltavia henkilöitä, toteaa Orpo.

Pakolaisvirtoihin liittyvä turvallisuusuhan riski on kuitenkin mahdollinen ja sitä pyritään torjumaan tiukalla maahantulotarkastuksella.

– Ne, jotka eivät ole todellisen turvapaikan ja suojelun tarpeessa, ovat perusteettomia maahan pyrkijöitä ja heidät käännytetään tai palautetaan lähtömaihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme