Mainos
Mainos

Sisäministeri poliisien univormukameroista: "Tähän meilläkin saatetaan turvautua"

Sisäministeri Päivi Räsänen pitää mahdollisena, että Suomessakin poliisien asuihin tulisivat tallentavat kamerat. 

– Tämä on kehityskulku, joka voi olla tulevaisuutta ja tähän meilläkin saatetaan turvautua, Räsänen sanoo. 

Turun Sanomat kertoi viime viikolla, että poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaisi Suomen poliisille univormuihin kiinnitettävät mikrokamerat. Kameroita on perusteltu poliisien oikeusturvalla tilanteessa, jossa ollaan sana sanaa vastaan. 

Sisäministeri Räsäsen mukaan asiasta olisi hyvä tehdä selvitys muun muassa kustannusten suhteen. Toistaiseksi kameran hankkimisen kustannuksista ei ole tietoa.

– Olemme käyneet keskustelua ulkomaisten esimerkkien ja kehityksen pohjalta. Aion ottaa asian poliisihallituksen kanssa keskusteluun heti, kun minulla on seuraava tapaaminen poliisiylijohtajan kanssa, sanoo Räsänen.

Yhdysvalloissa mikrokamerat ovat jo poliisien käytössä joissakin kaupungeissa. Presidentti Barack Obama esitti poliisien univormuihin kiinnitettäviä kameroita sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa mellakoitiin poliisin ammuttua teini-ikäisen Michael Brownin Missourin Fergusonissa elokuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme