Mainos
Mainos

Sisäministeri Risikko Imatran ampumisista: "Kun ihmisen mieli järkkyy, sitä on vaikea ennaltaehkäistä"

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kuvailee Imatran ampumistapausta erittäin järkyttäväksi. Risikko sanoo, että väkivalta on aina tuomittavaa.

– Lämmin osanottoni kaikille omaisille, läheisille, koko Imatralle, sanoo Risikko MTV Uutisten haastattelussa.

Hänen mukaansa nyt on selvitettävä taustalla olevat syyt.

– Kun ihmisen mieli järkkyy näin pahasti, niin silloin on vaikea ennaltaehkäistä sitä. Jos meillä on motiivista joku tieto, niin meillä on mahdollisuus kehittää enemmän työkaluja, sanoo Risikko.

Risikko ei tiedä, onko taustalla mielenterveysongelmia mutta sanoo, että tämänkaltaisen teon tekeminen on mielen järkkymistä.

Hän toteaa, että Imatran ampumistapaus näyttää tällä hetkellä yksittäiseltä teolta, joita on valitettavasti tapahtunut aina.

– Muuta en pysty sanomaan lohdutukseksi kuin, että parhaamme teemme, sanoo Risikko turvallisuudestaan huolestuneille ihmisille.

Uhrit ovat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi toimittajaa. Tämän hetkisen käsityksen mukaan uhrit valikoituivat sattumanvaraisesti. Jos taustalta paljastuisi poliittisia motiiveja, niin se olisi Risikon mukaan erittäin vakava paikka ja isku koko yhteiskuntaa vastaan, mutta korostaa että ei pidä mennä asioiden edelle.

Hän kehottaa ihmisiä ottamaan kriisiapua vastaan.

– Se auttaa kestämään tätä tuskaa, sanoo Risikko.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme