Mainos
Mainos

Sisäministeri sai tiedon iskuista tekstiviestillä

Sisäministeri Ville Itälä kertoi tänään, että tiukennetut turvatoimet saatiin käyntiin parissa tunnissa World Trade Centeriin tapahtuneiden iskujen jälkeen.

Vähän aikaa tosin meni ennen kuin ymmärrettiin, kuinka laajasta iskusta on kysymys, Itälä kertoi.

-Tehostettu ilmavalvonta lähti käytännössä heti toimintaan, Itälä sanoi. Sisäministeri itse oli eduskunnassa seuraamassa budjettikeskustelua, kun hänen kännykkäänsä pian kello 16:n jälkeen piippasi ensimmäinen iskuista kertova tekstiviesti. Se kertoi ensimmäisestä WTC:hen kohdistuneesta lentokoneen törmäyksestä.

-Ei sitä heti ymmärtänyt tätä laajuutta ja vakavuutta. Aika pianhan se siitä kaikille selvisi, Itälä sanoi. Itälän mielestä oli päivänselvää, että tapahtumiin oli reagoitava vakavasti, vaikka Suomen ei uskota olevan uhattuna.

-Kun miettii, kuinka järkyttävän laaja tämä terroristi-isku oli, oli päivänselvää, että nostetaan valmiustasoa poliisin, puolustusvoimien ja muun yhteiskunnan taholta. Näin on tehty lähes ympäri maailman, toisissa maissa enemmän kuin meillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme