Mainos
Mainos

Sisäministeri utva:n pysyväksi jäseneksi

Valtioon suuntautuvat turvallisuusuhat yhä vaikeampia erotella sisäisistä ja ulkoisista uhista.

Valtioneuvoston päätöksen mukaan sisäministeri on jatkossa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen (utva) ministerivaliokunnan pysyvä jäsen.

Sisäministerin pysyvää jäsenyyttä perusteltiin sillä, että nykyisin on entistä vaikeampaa vetää rajaa sille, mitä on Suomen ulkoinen ja sisäinen turvallisuus. Suomen ulkopuolelta tulevat turvallisuusuhat vaikuttavat entistä enemmän myös sisäiseen turvallisuuteen, ja toimenpiteet sisäisten uhkien torjumiseksi kuuluvat useimmiten sisäministeriölle.

Valiokunnan muita jäseniä ovat puheenjohtajana toimivan pääministerin lisäksi ulkoministeri, puolustusministeri sekä muut ulkoministeriön toimialalle määrätyt ministerit, kuten ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. Valtioneuvosto voi lisäksi määrätä enintään kolme muuta ministeriä valiokunnan jäseniksi.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta käsittelee tärkeimmät ulko- ja turvallisuuspoliittiset ratkaisut. Nykyisin kokouksiin osallistuu usein myös tasavallan presidentti ja hän johtaa silloin puhetta. Valiokunnan pöytäkirjat ovat salaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme