Mainos
Mainos

Sisäministeri vaihtui - Häkämies Kuopioon

Hallituksen sisäministeri on vaihtunut. Tasavallan presidentti vapautti Kari Häkämiehen (kok.) valtioneuvoston jäsenyydestä ja nimitti kansanedustaja Ville Itälän (kok.) valtioneuvoston jäseneksi.

Samalla hän määräsi Itälän sisäministeriksi. Samassa yhteydessä myös liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen (kok.) nimike muuttui. Ministeriössä toteutetun organisaatiouudistuksen mukaisesti Heinonen on vastedes liikenne- ja viestintäministeri.

Sisäministerin vaihtuminen varmistui jo keväällä, kun Häkämies päätti ennakkosuunnitelmien mukaisesti palata Kuopion kaupunginjohtajan tehtävään.

Ministeri vaihdettiin rutiininomaisesti. Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa sovittiin ministerinvaihdoksen käytännön järjestelyistä. Virkavalaa ei vannottu, sillä varatuomarina Itälä on valansa vannonut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme