Mainos
Mainos

Sisäministeriltä täysi tuki Saksan-lauttojen viisumitarkastuksille

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) antaa täyden tuen laivayhtiöiden viisumitarkastuksille.

Hufvudstadsbladet kertoi muutama päivä sitten, että Suomen viranomaiset ovat alkaneet vaatia laivayhtiö Finnlinesia varmistamaan, että sen Travemündestä liikennöivillä laivoilla tarkistetaan turvapaikanhakijoiden viisumit.

Suomalaisten viranomaisten linjaus on saanut arvostelua osakseen Saksassa.

Sisäministeri Petteri Orpon mukaan varustamoilla on velvollisuus tarkastaa matkustajien henkilöllisyys ja lisäksi velvollisuus tarkastaa, että ihmisillä on Suomeen saapumiseen vaadittavat asiakirjat kunnossa.

– Olen seurannut lauttaliikenteessä rajaviranomaisten ja poliisin toimintaa ja pidän heidän tekemiään toimenpiteitä oikeina ja perusteltuina. Kun vaaditaan varustamoilta sitä, että kyytiin otettavilta löytyy tarvittavat matkustusasiakirjat, niin annan täyden tukeni.

Finnlinesin Saksasta liikennöivillä laivoilla tuli syksyn aikana kymmeniä turvapaikanhakijoita. Reitti tuli käyttöön sen jälkeen, kun Ruotsi tiukensi tarkastuksia ulkorajoillaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme